Om mig

Åsa ChambertJag är en bildnörd. Om man vill säga det lite mer högtidligt, kan man säga att jag omsätter livet i bilder.

Jag tänker alltid på bilder, hur det jag ser eller upplever skulle kunna bli en bild. Eller betraktar bilder, såklart mina egna men också andras bilder. Och jag menar just bilder; inte bara målningar. Det kan vara illustrationer, fotografier, skulpturer eller saker som inte alls är tänkta som konst. Eller också skapar jag bilder.

Det är bilder jag alltid varit intresserad av. Kanske var det därför jag arbetade en (kort) tid på arkitektkontor när jag var ung. Men det passade mig inte. Så jag bestämde mig för att arbeta med att skapa bilder. Först gick jag konstskola i Lund, sedan sökte jag och kom in på HDK i Göteborg. Målet var att bli illustratör, vilket jag också blev.

Det var ett jättekul och spännande jobb, jag var en av de första illustratörerna i Göteborg som arbetade digitalt (jag använder fortfarande datorn som skissblock). Bland uppdragsgivarna fanns många stora företag, till exempel Posten, SCA, Electrolux och Volvo samt bokförlag, tidningar och tidskrifter.

Men när jag var gravid med min yngsta dotter, drabbades jag av en svår form av epilepsi (hon klarade sig och mår bra). Efter ett par års sjukskrivning, stod det klart att jag inte skulle kunna fortsätta illustrera. Inte för att jag hade förlorat mitt bildsinne, utanför att det var omöjligt att arbeta under den typen av press som förlagens och reklambyråernas deadlines skapade.

Så jag började måla istället. Och det har jag gjort de senaste tio åren. Har ställt ut mer och mer, och säljer mycket av det jag målar, vilket känns helt fantastiskt. Till exempel på Konstrundan i Majorna och i Designtornet på Lisebergs Julmarknad. Blev även inbjuden att ställa ut på Europride i Stockholm för några år sedan, när jag målade på temat Den Nakne Mannen.

Årets tema handlar om att våga släppa taget; våga leva, våga dö, våga hoppa utför, våga skaffa barn, våga släppa barn. Att våga släppa tryggheten och ta språnget. För ska du erövra något nytt, skapa något nytt, bygga något nytt – då måste du släppa taget om det gamla. Och det kräver mod. Själv tycker jag att målningarna är spännande och samtidigt hoppfulla.

Min ateljé finns på Sockerbruket 17, Klippan (Göteborg). Telefon 0760-29 59 21, asa.chambert1@gmail.com

Kort om mig

 • Målning och skulptur i Lund 1982-1984.
 • Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK), illustration och grafisk formgivning 1985-1990.
 • Har sedan 1991 arbetat som illustratör och grafisk formgivare, men är numera verksam som konstnär.
 • Målning i olja under ledning av Sören Olsson 2003-2006.
 • Samlingsutställning på Galleri Art Now, våren 2007.
 • Utställning på Konstrundan i Majorna 2008 – 2015.
Annonser

5 reaktioner på ”Om mig

 1. Hej Åsa!
  Längesen vi sågs, men vilken utveckling……. Såååå roligt att se.
  Får komma och se dina bilder vi till-
  fälle.
  Hälsningar Eva

 2. Hej Åsa, är med i inköpsgrupp hos Schenkers konstförening. vi var i våras på konstrundan i Majorna och tittade på dina härliga målningar , skulle gärna vilja komma till din atelje en dag efter jobbet , vi skall köpa något för ca 5000 – 7000 till vår konstutlottning i november. Du får gärna maila mig med förslag på datum när det är OK för dig.
  min mailadr inger.carlsson@dbschenker.com
  Ha en bra helg
  Mvh
  Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s